Dominik

Dominik

Miłośnik dobrej dziczyzny.

Dziczyzna na stół świąteczny

Temperatury sukcesywnie spadają, drzewa straciły już niemal wszystkie liście, a słońce wychodzi zza chmur coraz rzadziej. Oznacza to, że sezon zimowy zbliża się nieuchronnie, a co za tym idzie – upragnione, wyczekiwane przez cały rok Święta Bożego Narodzenia. W ten wyjątkowy dzień, powinniśmy postawić na prawdziwie wyjątkowe i wykwintne dania, jakim są na przykład cenione przez miłośników smaku i aromatu potrawy z dziczyzny.

Święta Bożego Narodzenia – dlaczego warto postawić na dziczyznę?

Boże Narodzenie to wyjątkowa okazja. Z tego też powodu, na stole wigilijnym powinny znaleźć się tradycyjne dania, a także takie, które od wieków podbijały serca naszych przodków. Dziczyzna jest więc doskonałą potrawą, która będzie towarzyszyć Tobie i Twojej rodzinie przez trzy świąteczne dni. Niepowtarzalny smak, aromat, który znany jest już od niepamiętnych czasów, a także nuta tradycji oraz klasyki. Szeroki wybór mięs sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Dziczyzna na Boże Narodzenie – jakie produkty podbijają serca tysięcy Polaków?

Dziczyzna gości na bożonarodzeniowych stołach juz od dziesiątek lat – jej wyśmienitym aromatem zachwycali się nasi rodzice, dziadkowie, pradziadkowie. Do preferowanych gatunków mięs, możemy zaliczyć przede wszystkim dzika, ale również jelenia, sarny, zająca, daniela, a nawet dzikiej kaczki. Wszystko zależy oczywiście od preferencji Twoich i osób, które zamierzasz ugościć. Przedstawiamy produkty z dziczyzny, w które z pewnością powinieneś się zaopatrzyć, zanim nadejdzie dzień wieczerzy wigilijnej:

  • baleron z karczku dzika – jego intensywny smak stanie się kluczowym elementem świątecznego stołu, uzupełniając wszystkie dwanaście tradycyjnych potraw wigilijnych
  • kiełbasa z dziczyzny – obowiązkowy element każdego stołu wigilijnego, może stać się zarówno dopełnieniem, jak i niecodzienną, a jednak tradycyjną alternatywą dla standardowych wieprzowych lub wołowych kiełbas; pierwszorzędnie smakuje w towarzystwie zupy grzybowej czy kapusty z grochem i grzybami, a nawet pierogów; podawana z przyprawami lub ziołami, takimi jak tymianek, pieprz czy majeranek, przypadnie do gustu wszystkim gościom
  • kabanosy z dziczyzny – idealne na przekąskę pomiędzy głównymi daniami wigilijnymi, mogą stać się również doskonałym uzupełnieniem innych potraw; kabanosy z dzika czy kaczki, zachwycają swoim intensywnym, wysuszonym smakiem, natomiast te z jelenia czy daniela, z pewnością przypadną do gustu tym, którzy cenią sobie delikatne, wysublimowane nuty smakowe

Wykwintny stół wigilijny – najwyższej klasy dziczyzna ze sklepu Zagrodka

Jeśli zależy Ci na zadowoleniu wszystkich Twoich najbliższych, powinieneś postawić na najwyższej jakości dziczyznę. Zagrodka to sklep z dziczyzną z wieloletnim doświadczeniem, który uzyskał renomę wśród wielbicieli luksusowych smaków z całej Polski. O najwyższą jakość dbamy od samego początku, do samego końca produkcji. Zanim mięso trafi na nasze wirtualne półki sklepowe, poddawane jest wymagającym testom jakości. Mięsa są starannie selekcjonowane – tak, aby wybrać jedynie te w pełni wartościowe, które zagwarantują smak i aromat na najwyższym możliwym poziomie. Za nieziemski aromat, odpowiada tradycyjna, specjalna metoda wędzenia mięsa drewnem olchowym.

Zastanawiasz się, jakie gatunku mięsa warto zakupić? Nie musisz! Już od 1 listopada oferujemy naszym klientom możliwość zakupu starannie skomponowanego Zestawu Świątecznego. Znajdziesz tam rozmaite gatunki i rodzaje mięs, które z powodzeniem zagoszczą na Twoim świątecznym stole w ten ważny dzień, jakim jest Wigilia Bożego Narodzenia.

Darmowa wysyłka od 350 pln
Ekspresowe dostawy
Wysyłki zagraniczne
100% Bezpieczne płatności