Nasz sklep internetowy z dziczyzną powstał z myślą o konsumentach, którzy chcą i lubią polską dziczyznę. Może część z naszych klientów zastanawia się jak przebiega produkcja dziczyzny z Zagrodzie od producenta. Spróbujemy to pokrótce przedstawić.

Na początku peklujemy mięso. Peklowanie mięsa oznacza po prostu jego przyrządzanie. To ono nadaje mu wyrazistego smaku i aromatu. To proces, który służy przedłużeniu trwałości mięsa, utrwaleniu jego barwy oraz zapobieżeniu bakterii gnilnych i chorobotwórczych. Do tego procesu peklowania używa się soli, saletry oraz przypraw naturalnych. Jest do dość złożony proces, który trwa kilkanaście dni. Nasze peklowanie mięsa odbywa się w solance z dodatkiem naszych specjalnie dobranych ziół i przypraw.

Po tym procesie peklowania, gdy mięso już jest odpowiednio zabezpieczone – trafia do drewnianej wędzarni producenta, opalanej drewnem olchowym, gdzie wszystkie wyroby, które pojawią się w sklepie Zagrodka.com.pl nabierają pięknego koloru i aromatu.

Wprost z wędzarni już prawie gotowe wyroby trafiają jeszcze do ostatniego punktu produkcji, jaką jest gorąca kąpiel, polegająca na sparzeniu mięs. Następnie odpowiednie ilości mięsa są pakowane w zamówienie, do którego zawsze dodajemy odpowiedniej ilości żele chłodzące, które gwarantują, że Państwa zamówienie trafi do Państwa rąk zimne i w odpowiedniej temperaturze.

error: Content is protected !!
Nasz sklep korzysta z plików cookie, aby zapewnić lepsze wrażenia podczas przeglądania. Przeglądając tę ​​stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.