Kiełbasa wyrabiana jest w 90% z mięsa z jelenia. Grubo krojona z dodatkiem świeżego jałowca, pieczona i wędzona naturalnym dymem olchowym. Odpowiednio dobrane naturalne przyprawy oraz charakterystycznie wyczuwalny jałowiec oraz kolendra podkreślają znakomity smak mięsa z jelenia.
Kiełbasa z jelenia jest chuda i zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów. Kiełbasy tej nie powinno zabraknąć u osób ceniących zdrowe naturalne mięso pochodzące z polskich lasów. Tajemnica jego wyjątkowego smaku oparta jest na tradycyjnej produkcji oraz idealnie dobranej kompozycji ziół i przypraw.
Składniki: mięso z jelenia minimum 90%, mięso wieprzowe, sól peklująca, przyprawy.
Henryk –
Kiełbasa bardzo smaczna, czasami niektóre kawałki grube. Polecam.
Dorota Rolak –
Bardzo smacza. Im dłużej leży w lodówce tym lepsza, cudownie obsycha. Polecam.