Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Wyroby garmażeryjne

Dania o charakterze garmażeryjnym to przekąski serwowane na zimno. Są składnikiem potraw, mogą być spożywane pomiędzy posiłkami jako dodatek do kanapek lub składnik dania głównego. Są przeznaczone do szybkiego spożycia i mogą być konsumowane bezpośrednio po odpakowaniu. Wyroby garmażeryjne z dziczyzny odznaczają się bogactwem naturalnych składników, są doprawiane jedynie w oparciu o zioła i ekologiczne przyprawy.  

27,50 /szt.

Delikatne mięso z dzika na burgery. Nadaje się idealnie na grilla.

30,00 /szt.

Delikatne mięso z jelenia na burgery.

32,50 /szt.

Delikatne mięso z sarny na burgery.

Wyroby garmażeryjne

Pasztet wędzony

69,95 /kg

Pasztet wędzony z jelenia o kremowej konsystencji.

69,50 /kg

Smaczny pasztet z dziczyzną.

Wyroby garmażeryjne

Smalec z dzika

13,00 20,00  w tym Vat

Naturalny zdrowy, smaczny tłuszcz. Idealny do kanapek.

Wyroby garmażeryjne

Smalec ziołowy z dzika

18,77 37,55  w tym Vat

Najlepiej podawać z chlebem i ogórkiem kiszonym.


Smalec z dziczyzny

Smalec jest pokarmem o dużej wartości kalorycznej, charakteryzuje się ogromną gęstością odżywczą. Oznacza to, że nawet niewielka ilość smalcu dostarcza organizmowi sporej ilości energii. Jest także źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych - nadaje się świetnie jako ważny składnik popularnej diety ketogenicznej i optymalnej. Smalec z dzika jest doprawiany unikalną mieszanką ziół, dzięki czemu posiada wspaniały smak i charakterystyczny aromat. Smalec ziołowy z dzika powstaje w całości ze słoniny, do której są dodawane przyprawy. Świetny do smarowania chleba, robienia przekąsek i dań mięsnych.

Wędzony pasztet z dzika

Pasztet z dziczyzną to połączenie mięsa jelenia, dzika oraz mięsa wieprzowego. Dziczyzna jest bardzo chudym i wartościowym mięsem, pełnym witamin z grupy B oraz żelaza. Garmażeryjne wyroby, które posiadamy w ofercie, pochodzą tylko z wyselekcjonowanych hodowli i podlegają ścisłej kontroli weterynaryjnej. Pasztet wędzony ma kremową konsystencję a odpowiednie przyprawy sprawiają, że jego smak można zapamiętać na dłużej.

Przechowywanie wyrobów garmażeryjnych

Zgodnie z przepisami wyroby o charakterze garmażeryjnym nie mogą być magazynowane w długim okresie czasu. Powinny być dostarczane jak najszybciej do konsumpcji. Obowiązuje termin 12 godzin od momentu produkcji i po upłynięciu tego czasu nie powinno się ich spożywać. Wyroby garmażeryjne są przechowywane w temperaturze nie przekraczającej 12°C, tak aby dłużej cieszyły się świeżością. Są bardzo podatne na zakażenie i dlatego muszą być trzymane w sterylnych warunkach. Nie mogą stykać się z innymi daniami lub z brudnymi naczyniami.

error: Content is protected !!
Nasz sklep korzysta z plików cookie, aby zapewnić lepsze wrażenia podczas przeglądania. Przeglądając tę ​​stronę, zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie.