Dlaczego warto jeść pasztet staropolski z dziczyzny?
Dziczyzna od wielu lat zajmowała ważne miejsce wśród kuchni staropolskiej. Dziś przy wielu wędlinach sprzedawanych w różnych sklepach jest niezbyt doceniana, lecz nadal ma grono swoich zagorzałych fanów. Pasztet staropolski z dziczyzny to jeden z najpopularniejszych potraw, jakie można przyrządzić z dziczyzny.
Z czego jest robiony pasztet z dziczyzny?
Aksamitny pasztet staropolski wyrabiany jest z mięsa z dziczyzny (dzik, jeleń, sarna i zając, skład dziczyzny uzależniony jest od pory roku i aktualnego kalendarza polowań), mięsa wieprzowego, wątróbki wieprzowej i drobiowej, oraz ziół i specjalnie dobranych naturalnych przypraw. Pasztet jest w 100% bezglutenowy. Tajemnica jego wyjątkowego smaku oparta jest na tradycyjnej pradawnej recepturze oraz idealnie dobranej kompozycji grzybów, ziół, przypraw i cebuli.
Składniki: mięso z dziczyzny minimum 50%, mięso wieprzowe, wątroba wieprzowa i drobiowa, cebula, przyprawy
Jan S –
Bezglutenowy pyszny pasztet. Odrobinka za dużo soli, ale rewelacja. Dobrze wybrałem kilka dni wcześniej! Smak pasztetu inny niż z supermarketów.
Grażyna (zweryfikowany) –
Pasztet oceniam na 5. Smaczny, dobrze doprawiony.
Andrzej –
Pychota!