Wyroby garmażeryjne

Wyroby garmażeryjne

Dania o charakterze garmażeryjnym to przekąski serwowane na zimno. Są składnikiem potraw, mogą być spożywane pomiędzy posiłkami jako dodatek do kanapek lub składnik dania głównego. Są przeznaczone do szybkiego spożycia i mogą być konsumowane bezpośrednio po odpakowaniu. Wyroby garmażeryjne z dziczyzny odznaczają się bogactwem naturalnych składników, są doprawiane jedynie w oparciu o zioła i ekologiczne przyprawy.  

Pokaż filtry

Wyświetlanie jednego wyniku

  • Smalec z dzika to naturalny tłuszcz, który jest nie tylko smaczny, ale również zdrowy. W jego składzie nie znajdziesz konserwantów, a jedynie naturalne przyprawy, które nadają mu wyjątkowy smak i aromat.

    Dostępne już od: 0.25 kg
    75,68  /kg Dodaj do koszyka

Wyświetlanie jednego wyniku

Smalec z dziczyzny 

Smalec jest pokarmem o dużej wartości kalorycznej, charakteryzuje się ogromną gęstością odżywczą. Oznacza to, że nawet niewielka ilość smalcu dostarcza organizmowi sporej ilości energii. Jest także źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych – nadaje się świetnie jako ważny składnik popularnej diety ketogenicznej i optymalnej. Smalec z dzika jest doprawiany unikalną mieszanką ziół, dzięki czemu posiada wspaniały smak i charakterystyczny aromat. Smalec ziołowy z dzika powstaje w całości ze słoniny, do której są dodawane przyprawy. Świetny do smarowania chleba, robienia przekąsek i dań mięsnych. 

Wędzony pasztet z dzika 

Pasztet z dziczyzną to połączenie mięsa jelenia, dzika oraz mięsa wieprzowego. Dziczyzna jest bardzo chudym i wartościowym mięsem, pełnym witamin z grupy B oraz żelaza. Garmażeryjne wyroby, które posiadamy w ofercie, pochodzą tylko z wyselekcjonowanych hodowli i podlegają ścisłej kontroli weterynaryjnej. Pasztet wędzony ma kremową konsystencję a odpowiednie przyprawy sprawiają, że jego smak można zapamiętać na dłużej. 

Przechowywanie wyrobów garmażeryjnych 

Zgodnie z przepisami wyroby o charakterze garmażeryjnym nie mogą być magazynowane w długim okresie czasu. Powinny być dostarczane jak najszybciej do konsumpcji. Obowiązuje termin 12 godzin od momentu produkcji i po upłynięciu tego czasu nie powinno się ich spożywać. Wyroby garmażeryjne są przechowywane w temperaturze nie przekraczającej 12°C, tak aby dłużej cieszyły się świeżością. Są bardzo podatne na zakażenie i dlatego muszą być trzymane w sterylnych warunkach. Nie mogą stykać się z innymi daniami lub z brudnymi naczyniami.